آخرین روز دایناسورها

آخرین روز دایناسورها انقراض دایناسورها

دایناسورها گروهی از خزندگان مهره‌دار بودند که حدود ۲۳۵ میلیون سال پیش در دورهٔ تریاس پسین به وجود آمدند. آنها در جریان رویداد انقراض تریاس-ژوراسیک به صورت جانوران برتر در خشکی درآمدند و سلطه خود بر خشکی را تا پایان دورهٔ کرتاسه ادامه دادند. با وقوع رویداد انقراض کرتاسه-پالئوژن بیشتر آنها به غیر از تبار پرندگان منقرض شدند.

۶۶میلیون سال پیش، شهاب سنگی با قطر ۱۵کیلومتر به منطقه‌ای که امروزه به نام دهانه چیکسالوب نامیده می‌شود و در خلیج مکزیک قرار دارد برخورد کرد و انرژی برابر با انفجار ۱۰۰ ترا تن TNT یا ۲میلیون برابر بمب اتمی تزار که قدرت‌ترین بمب اتمی آزمایش شده است آزاد کرد. این برخورد عظیم باعث فرورفتن زمین و تشکیل گودالی به قطر ۱۸۰ کیلومتر شد.

بر اثر این برخورد یک ابر عظیم از گرد و غبار به پا خاست که نور خورشید را مسدود کرد و منجر به مرگ بخش بزرگی از پوشش گیاهی زمین شد که آن هم منجر به مرگ جانوران گیاه‌خوار و بعد از آن جانوران گوشت‌خوار شد. با توجه به درصد بالای اکسیژن جو زمین در دوران کرتاسه، این برخورد بزرگ احتمالاً منجر به توفان‌های بزرگ آتشین در سطح کره زمین شده که آن نیز می‌تواند علت مرگ شمار دیگری از جانوران باشد. محل برخورد در اقیانوس بوده و احتمالاً سونامی‌های عظیم هم در سواحل کره زمین به وجود آمده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا